Favoritter fra Bildekritikken

Et slags abstrakt bilde som ikke er det likevel. Hva som faktisk er avbildet, er ikke så lett å se før man ser tittelen på bildet.
Ukas bilde er tatt av Per Anton Berge og heter «Munch», og da ser vi med en gang at det er Munch-museet i Oslo som er avbildet – I hvert fall hvis du har vært i Oslo og sett det. Jeg har sett mange bilder av denne utskjelte bygningen, men ingen som fanger et viktig element ved arkitekturen så godt som dette. Refleksene i de delvis gjennomsiktige vinduene blir en form for kunst i seg selv mens menneskene øverst er de besøkende som skal betrakte kunsten.

Motivet er godt sett og tett beskåret, noe som gir en intensitet til bildet og framhever de mange elementene.

Dette sier Per Anton selv om bildet: Foto er tatt 30. juni 2022, var en kort tur i Oslo og Bjørvikaområdet. Tok bare ett bilde. Har ikke vist bildet før nå, tenkte kanskje å bruke det i en fotokonkurranse. Bildet er litt beskåret og rettet opp i auto straighten i Lightroom. Ellers en lett individuell redigering av hver «rute» med adjustment brush.
Synes selv at vindusrekker med mennesker i forskjellige settinger forsterker bildet. Speiling fra sjøen / himmel, gjør det også til et sommerbilde i min smak. Et sammensatt foto med mange elementer som må studeres over litt tid og som du ikke blir raskt ferdig med. Synes selv at gatefoto med speiling er interessant tema.
Klikk her for å se bildet i bildekritikken.

Eller gå hit for å se alle de siste bildene som er lagt inn.

Alle medlemmer på Foto.no kan laste opp bilder og kommentere i bildekritikken. Det koster ingenting å bli medlem
Per Anton Berge - Munch
Munch
Per Anton Berge

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu