Favoritter fra Bildekritikken

Et enkelt portrett der jeg ser mye mer enn bare et ansikt i en dør.
Ukas bilde er tatt av Gry Opsvik og viser ei lita jente i en døråpning. Fargene er fine, med gult mot svart bakgrunn og det nysgjerrige blikket og forsiktige smilte hennes gjør at jeg lurer på hva hun tenker på. Det er noe Mona Lisa-aktig over det. Er det nysgjerrighet, er det en slags frykt, er det sjenanse? Posituren tilsier det siste.

I tillegg kan man tolke mye symbolikk inn i bildet. Et barn i ferd med å bevege seg fra sin beskyttede lille verden der inne til den store veden der ute. Eller en som har vært i mørket i lang tid og plutselig ser hvor overveldende det er ute i lyset.

Dette sier Gry selv: Bildet er tatt i Bagamoyo i Tanzania i februar i år. Var på dagstur. Jenta stod plutselig i en døråpning og kikket sjenert på oss. Viste kameraet og hun gav meg tillatetlese til og ta bilde. Alt var gjort på 30 sekunder :-) Ble selv fornøyd med bildet. Reiser mye og tar mest portretter av menneskene jeg møter på min vei. Det er mine suvenirer. Bildet er tatt med Nikon ZII med standard 24-70 linsa som fulgte med.


Klikk her for å se bildet i bildekritikken.

Eller gå hit for å se alle de siste bildene som er lagt inn.

Alle medlemmer på Foto.no kan laste opp bilder og kommentere i bildekritikken. Det koster ingenting å bli medlem
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu