Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Sånn er det å vokse opp på Holmlia

I utstillingen Bror på Fotografiens Hus 25. mai - 25. juni, inviteres publikum til et innblikk i ungdommers hverdag på Holmlia - en hverdag utenfor de store overskriftene.
Holmlia, slik som flere steder på Oslos østkant, preges av levekårsutfordringer og havner ofte i medienes søkelys. Det er spesielt de unge mennene som kommer dårligst ut i statistikkene. Samtidig har gutta en annen opplevelse av sin virkelighet. På fotballbanen drømmer de om Champions League, og bak skjermene søker de følgere og bekreftelse.
De kaller hverandre for bror - et tegn på tillit og tilhørighet til et fellesskap. Holmlia er deres hjemmebane.

Søndag 4. juni arrangerer Fotografihuset også "Fortellinger fra en bakgård" - En samtale mellom minoritetsmenn. Her vil fotografen, Brian Cliff Olguin, psykolog o gdikter, Usman Chaudry og forfatter Bjørn Hatterud snakke om menns likestillingsutfordringer som tapere i skolen og på selvmordsstatistikken. Samtalen blir ledet av skribent og kunstner Meera Manjit Kaur.
Det foregår fra kl. 13.00 i Fotografiens hus i Rådhusgata 20 i Oslo.


Om utstiller:
Fotograf Brian Cliff Olguin er selv vokst opp på Holmlia. Han bruker sitt blikk til å nyansere det hverdagslige gjennom en direkte og sårbar estetikk. Bildene tar opp spørsmål om identitet og klasse i dagens Oslo .
Med innvandrerforeldre fra Chile og Colombia, fortsatt med et bein plantet i arbeiderklassen, fokuserer Olguins fotografiske virke på utenforskap. Han har vunnet flere priser for arbeidet sitt - blant annet Årets bilde i 2018.
Foto: Brian Cliff Olguin -
Foto: Brian Cliff Olguin

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu