Sony vloggekamera i fullformat

ZV-E1 blir storebroren til ZV-E10 og lillebroren til A7S III med det meste av kraften til sistnevnte og brukervennligheten til den første.
Sony satser tungt på vloggerkameraer – små kameraer med hovedfokus på video, der det er om å gjøre å gjøre det så enkelt så mulig å få så gode resultater om mulig. For å få til dette, putter de inn en rekke funksjoner som skal gjøre livet lettere for dem som ikke er videoeksperter.

I dag lanserer de en ny modell, som både retter seg om dem som vil ha det enkelt, og dem som vil ha mulighetene til å gjøre det på den avanserte måten. ZV-E1 er den første fullformatmodellen i denne serien, og har mange av de avanserte mulighetene du finner i A7S III. Samtidig har det mange av de smarte, enkle løsningene fra ZV-E10.

De harde fakta
For å begynne med noen spesifikasjoner, så er det samme 12 megapikslers bildebrikke som i A7S III. Det er støtte for 10-bit opptak. Du kan få 4:2:2 fargesampling og All-Intra-kodek. Men om du kan få alt dette på en gang, sier ikke Sony noe om. Høyeste kvalitet gir 4K 60P ved lansering, men i juni skal det komme en oppgradering av internprogrammet som gir 4K 120P og FHD 240P. Det er med andre ord ganske mye kraft i dette kameraet, og Sony sier at det har de samme gode egenskapene i svakt lys som A7S III. Det er støtte for S-Log 3 og S-Cinetone og HLG, og kameraet har samme autofokussystem som A7R V.

Det er støtte for digitale mikrofoner fra Sony, men du kan også bruke vanlige mikrofoner med minijack.

De enkle og nyttige funksjonene
Det som gjør kameraet spesielt, er at det i et såpass kraftig kamera som dette puttes inn funksjoner for å gjøre det enkelt å bruke. Det er en sjelden kombinasjon. Her er noen av de viktigste:
• Focus breathing compensation – kompenserer for endring i utsnitt når du endrer fokusavstand.
• Focus map – viser hva som er i fokus, hva som er foran fokuspunktet og hva som er bak.
• Samme fokussystem som i A7R V, med avansert motivgjenkjenning.
• Framing stabilizer – Ved hjelp av beskjæring kan kameraet holde motivet midt i bildet, selv om du ikke klarer det.
• Auto framing – kameraet kan automatisk velge det det mener er det beste utsnittet i videoen.
• Product Showcase – Kameraet fokuserer automatisk på et objekt du holder opp.
• Multiple face recognition – Kan se at det er flere ansikter i bildet, og justere forkus og dybdeskarphet så alle blir skarpe.
• Elektronisk bildestabilisator (Dynamic active mode) – Ved hjelp av beskjæring kan du få et stabilt bilde, selv når du ikke klarer å holde kameraet stødig. Dette er i tillegg til den mekaniske stabiliseringen på bildebrikken.
• 3 innebygde mikrofoner – en peker framover, en bakover og en i alle retninger.
• Digital panorering

Målgruppe
Kameraet er rettet mot brukere som vil ha den høyeste kvaliteten og den enkleste bruken. Det kan være innholdsprodusenter og mindre produksjonsselskap eller journalister som må lage både tekst, bilde og video. Vi kunne tenkt oss en søker når man fotograferer, men mine yngre kolleger ser litt rart på meg når jeg sier det, så det kan være at mange ikke bryr seg om det lenger.

Prisen for kameraet er satt til 32 000 kroner, eller 35 000 i kit med 28-60mm.
Det kan virke mye for et vloggekamera, men dette er mer enn et vloggekamera, Det er svært kraftig og kan brukes som B-kamera i produksjoner, og kan ofte være et rimeligere alternativ til A7S III.


__________________________________________________
Her finner du kameraet i nettbutikken.

 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu