Første lange telezoom fra Leica

Leica har lansert en 100-400mm for SL-systemet. Den kan også brukes på Panasonic S.
Leica er kjent for sine små fastobjektiver, og før Sigma lanserte 150-600mm med L-fatning i fjor, var det ingen lange teler å få til Leica.

Nå har Leica selv også tatt tak i dette og lansert Vario-Elmar-SL 100-400 f/5-6.3. Størrelsen er ikke verre enn at du lett kan ta det med deg og det veier 1,48kg og er dermed i klasse med tilsvarende objektiver fra andre produsenter.

Selv om dette objektivet ikke gjør at du vil se de profesjonelle fuglefotografene ligge i kamuflasjeteltet sitt med et Leica-kamera, vil det kunne være nyttig dyre- og fuglefotografering og motiver der det ikke er mulig eller det er farlig å gå for nært. Dermed utvider det mulighetene man har med et SL-kamera, og bør være meget kjærkomment for alle som har eller ønsker seg et slikt.

Største blender på tele er f/6.3. Her hadde kanskje mange håpet på, og ønsket seg f/5.6, og det er forståelig. Men det er kun 1/3 blendertrinn mellom disse verdiene, og med speilløse kameraer er mange av utfordringene med liten blender borte. Det gjør blant annet at du kan sette på en 1,4x telekonverter, som ble lansert sammen med objektivet, og fortsatt ha full autofokus.

Så kommer vi til kanskje det mest interessante, nemlig prisen. Den svært sammenliknbar med det man finner fra andre produsenter. Den er satt til 26 500 kroner (som likevel er over det dobbelte av Sigmas tilsvarende). Det får oss til å mistenke at dette egentlig er lagd av Sigma, siden det omtrent er det billigste Leica SL-objektivet, og den optiske konstruksjonen ser identisk ut. Mange ønsket seg kanskje dette objektivet designet og lagd av Leica, men da tør vi ikke tenke på hva det ville kostet. Vi tror dette er en bedre løsning.


___________________________________________
Her finner du objektivet i nettbutikken.
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu